De Bakkerij

De Bakkerij

De bakkerij en één van de winkels bevinden zich onder Korenmolen Windlust in Radewijk. 
Een bijzondere plek waar wij een fijne samenwerking vinden met de molenstichting, welke de molen beheert en natuurlijk tarwe voor ons maalt. 

In 2020 begon Guus aan de opleiding voor bakker bij The Bakery Institute in Zaandam. Daar leerde hij het ambacht van brood bakken. De opleiding in Zaandam is erop gericht om brood te bakken vanuit de basis. Hun motto is dan ook niet voor niets "Pak je voorsprong vanuit je oorsprong".  Dat betekent dat er wordt teruggegaan naar de basis in de grondstoffen, naar de basis in vaktechnieken, maar ook dat je als ondernemer dicht bij jezelf blijft. En dat is nou exact wat wij willen laten zien met onze bakkerij en de combinatie met de molen. Dit is vooral terug te vinden in onze PUUR broden. Wij maken met meel van de molen en onze eigen desem op zaterdag PUUR molenbrood en PUUR Dubbel Grof. 

Guus bakt iedere donderdag (voor Hardenberg), vrijdag en zaterdag heerlijk brood en banket. Verder vindt u in de winkel een ruim assortiment aan bakmixen, enkele streekproducten en cadeau pakketten.

In het voorjaar van 2022 zijn we begonnen met de verbouwing van de opslagloods naast de bakkerij. Inmiddels zijn er twee ovens en twee remrijskasten geplaatst.  Dit maakt het mogelijk voor ons om overdag deeg te maken en door de remrijskast het rijzen te remmen. 
Dit heeft twee voordelen; doordat het brood er langer over doet om volrezen te raken kan het meer smaakontwikkeling doormaken én niet onbelangrijk: Guus kan 's nachts ietsje later zijn bed uit rollen.